Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"Μπαρουτοκαπνισμένος" Μάρτιος - με τον Άρη να αντιμάχεται Ουρανό και Πλούτωνα!


Ο Μάρτιος μυρίζει λίγο μπαρούτι - αφού έχουμε Άρη στον Κριό (όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου). Όμως, στο εκρηκτικό σκηνικό του Μαρτίου θα προστεθούν στις ερχόμενες εβδομάδες και δύο εξαιρετικά ισχυρές όψεις που θα σχηματίσει ο πολεμικός αυτός πλανήτης. Στις 24 Μαρτίου ο Άρης θα σχηματίσει τέλεια σύνοδο με τον Ουρανό και στις 27 Μαρτίου τέλειο τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Ο Άρης όπως είπαμε στο προηγούμενο άρθρο είναι ένας πλανήτης με έντονα διεισδυτική, "αρσενική" ενέργεια. Είναι παρορμητικός  και διακατέχεται από ζωώδη ένστικτα. Διεκδικεί - ακόμη και αρπαχτικά - ότι θεωρεί ο ίδιος ότι του αναλογεί στη ζωή - με ορμή, θάρρος και βασισμένος στη μυϊκή του δύναμη. Χαρακτηρίζει τα νέα ξεκινήματα και αγαπάει γενικά τη δράση.

Ο Ουρανός είναι ο πρώτος από τους υπερβατικούς πλανήτες. Είναι επαναστατικός, αντισυμβατικός και περιέχει έντονα αφυπνιστικές ενέργειες. Αγαπάει τον άνθρωπο και θέλει να τον βοηθήσει να αποκτήσει μια πιο εξυψωμένη συνείδηση. Του αρέσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι καινοτομίες. Είναι πλανήτης που δείχνει στον άνθρωπο το δρόμο για να ξεφύγει από τα γήινα όρια που του βάζει ο Κρόνος και να προχωρήσει σε κάτι ευρύτερο και ανώτερο. Του δείχνει πώς να διευρύνει τη συνείδησή του και να εξυψωθεί. Δεν του αρέσουν οι συμβάσεις και τα όρια, δεν πιστεύει σε αυτά καθώς τα όρια "κλείνουν" - ενώ ο άνθρωπος έχει πλαστεί καθ' εικόνα και "κατ' ομοίωση" του θείου και πρέπει λοιπόν να πλησιάζει συνέχεια σε αυτό, στο Άπειρο!

Μια όψη συνόδου τώρα του εξαιρετικά ισχυροποιημένου Άρη (μέσα στο ζώδιο του Κριού) και του Ουρανού θα μεγιστοποιήσει τις εκρηκτικές ενέργειες των δύο αυτών πλανητών και θα τους οδηγήσει να σπάσουν τα όποια "δεσμά" με ορμητικό τρόπο. Ο Άρης θα διεκδικήσει με τη δύναμή του αυτό που θέλει ενώ ο Ουρανός θα τον βοηθήσει να κινηθεί απρόσμενα και "ηλεκτρικά", συνειδητοποιημένα και εξυψωμένα. Πολύ πιθανό η όψη αυτή να πυροδοτήσει μεγάλες κοινωνικές και άλλες εντάσεις. Ίσως ακόμα και η ίδια φύση εκδηλώσει ασυνήθιστα και ανατρεπτικά φαινόμενα (μήπως υπάρξει κανένας ισχυρός σεισμός;) Μπορεί παράλληλα να έχουμε κάποια σημαντική καινούργια ανακάλυψη;

Ο Πλούτωνας από την άλλη μεριά είναι ένας πλανήτης που προασπίζει τη μεταμόρφωση - η οποία έρχεται μέσα από την απόλυτη ψυχική μετάλλαξη του ανθρώπου και των κοινωνιών. Θέλει την απόλυτη ένωση των ατόμων, ψυχή τε και σώματι - όχι το τυπικό που θέλει ο Ζυγός. Ο Πλούτωνας δουλεύει πολύ με την ψυχή και το ασυνείδητο κομμάτι του ανθρώπου. Αντιπροσωπεύει τα μοιραία και τραγικά γεγονότα της ζωής μας που μας έχουν στιγματίσει την ψυχή όπως και καθετί σκοτεινό στη ζωή μας. Το απώτερο ζητούμενο του είναι η ίαση και η ενδυνάμωση της ψυχής μας - του πιο σημαντικού για τον Πλούτωνα ανθρώπινου "αγαθού".

Ο βασιλιάς του κάτω κόσμου πιέζει γενικά τον άνθρωπο να κρατήσει τα πράγματα κρυφά και να μην εκδηλωνει τις επιθυμίες του και τις διαθέσεις του - για να μη γίνει "στόχος" για τους άλλους. Τον χαρακτηρίζει γενικά ο κύκλος του θανάτου και της αναγέννησης, του θανάτου μιας κατάστασης στη ζωή του ανθρώπου που θα του φέρει την αναγέννηση του μετά και θα τον κάνει πιο δυνατό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το αντίθετο του Ήλιου, ενώ ο Ήλιος εκπροσωπεί το Φως στη ζωή μας ο Πλούτωνας εκπροσωπεί το "σκοτεινό".

Σε ότι αφορά τώρα στην όψη τετραγώνου Άρη - Πλούτωνα, εδώ τα πράγματα αγριεύουν λίγο. Ένας παρορμητικός Άρης έρχεται σε δυσαρμονική όψη με το θεό του κάτω κόσμου, που εκπροσωπεί σκοτεινές και ακραίες ενέργειες. Πολύ πιθανό να έχουμε ακαραίες κοινωνικές (ή και εθνικές) συγκρούσεις. Ϊσως γίνουν εντυπωσιακές αποκαλύψεις για την παρασκηνιακή δράση κάποιων σημαντικών προσώοπων. Μπορεί να περάσουμε δοκιμασίες που θα μας φέρουν στα όρια της ψυχικής κατάρρευσης - τα οποία όμως τελικά θα φέρουν ένα ευεργετικό αποτέλεσμα, θα μας μεταμορφώσουν ριζικά.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει η επαφή ενός τόσο εγωιστικού και ατομικού πλανήτη όπως ο Άρης με τους δύο αυτούς υπερβατικούς πλανήτες που εστιάζουν τις ενέργειες τους στα ευρύτερα "κοσμικά" γεγονότα και στο κοινωνικό σύνολο, αποσκοπώντας έτσι - έστω και μέσα από κάποια ακραία και αναστατωτικά για το μέσο άνθρωπο γεγονότα - να αναβιβάσουν, να ενισχύσουν και να εξυψώσουν την ανθρωπότητα!

Βάσω Τσόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου