Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι σχέσεις δοκιμάζονται με την έκλειψη Σελήνης την Πέμπτη 25 Απριλίου!!!




  Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα συμβεί η περιβόητη έκλειψη Σελήνης η οποία θα βρίσκεται στις 5 μοίρες του Σκορπιού. Η Σελήνη που χαρακτηρίζει τον ψυχισμό μας, τα αισθήματα που παίρνουμε βρίσκεται σε ένα ζώδιο που αγαπάει τις ακραίες ψυχικές καταστάσεις, την ψυχική έξαρση αλλά και τη βαθιά οδύνη και απελπισία.
  Αυτή η έκλειψη λοιπόν έχει να κάνει με τις ερωτικές μας σχέσεις, την απόλυτη ψυχική ένωση των ανθρώπων και με τη δοκιμασία του  αν μια σχέση είναι αρκετά δυνατή για να περάσει από αυτό το σκόπελο. Θα πρέπει λοιπόν να διώξουμε ότι δηλητηριάζει την ερωτική μας σχέση (ψέματα, σκοτεινά σημεία, ζήλια, παρεξηγήσεις κλπ) και να δούμε αν οι βάσεις της είναι αρκετά γερές ώστε να συνεχίσουμε ή όχι. Αλλά μην φοβόσαστε, ακόμα και αν δεν έχετε σχέση τώρα είναι πιθανό να ξεκινήσετε κάτι καινούριο!
 Σε όλο αυτό το πλανητικό σκηνικό έχουμε ακόμα ένα πλανήτη που διοχετεύει έντονα τις ενέργειές του, τον Κρόνο ο οποίος όμως βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία. Ενώ το φεγγάρι αγαπάει το συναίσθημα ο Κρόνος δεν το εκτιμάει τόσο, θέτει φραγμούς, θέλει σταθερά και παγιωμένα πράγματα. Το συναίσθημα όμως κάνει τον άνθρωπο ασταθή οπότε η θέση του Κρόνου στο Σκορπιό τον «παγώνει». Ότι σχηματίζει όψη με τον Κρόνο για να κρατήσει πρέπει να έχει πολύ γερές βάσεις, έτσι γίνεται σταθερό και κρατάει στο χρόνο. Εδώ λοιπόν έχουμε όψη συνόδου Κρόνου με τη Σελήνη η οποία όψη μας αναγκάζει να αναλάβουμε τις ευθύνες των πράξεών μας στο αισθηματικό κομμάτι. Ότι κάναμε έως τώρα στη σχέση θα βγει στην επιφάνεια και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αν οι πράξεις μας δεν ήταν σωστές τότε η ενοχή, οι τύψεις, η στεναχώρια θα βγουν στην επιφάνεια.
 Δεν θα λείψει φυσικά η δυσκολία στο να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας καθώς ο Κρόνος είναι ένας «γρανιτένιος» πλανήτης που δεν επιτρέπει τη ροή «βρεφικών» ενεργειών.
 Μια άλλη ενδιαφέρουσα όψη εκείνης της ημέρας είναι η σύνοδος Ήλιου με τον Άρη στο ζώδιο του Ταύρου. Και οι δύο πλανήτες είναι της φωτιάς και βρίσκονται σε ένα σταθερό ζώδιο της Γης. Η Γη θέλει σταθερότητα και η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη έκρηξη ενέργειας. Ο Ταύρος αγαπάει τα υλικά αγαθά και δεν του αρέσουν οι αλλαγές. Ο  Ήλιος σε σύνοδο με τον Άρη θα προκαλέσει μια αναζωπύρωση των ενστίκτων μας η οποία εφόσον είναι σε ζώδιο της Γης θα έλεγα πως έχει να κάνει με διεκδίκηση σταθερότητας στη σχέση μας, είτε κάνοντας μια καινούρια αρχή, είτε κάνοντας τις «διορθωτικές» αλλαγές που χρειάζονται.
  Σε όλο αυτό το σκηνικό έρχεται να μοιράσει την ενέργειά του και ο Ποσειδώνας ο οποίος κάνει όψη και στη Σελήνη με τον Κρόνο αλλά και στον Ήλιο με τον Άρη! Και η ενέργειά του απελευθερώνει την ένταση των παραπάνω όψεων. Ο Ποσειδώνας επίσης μας δίνει στα παγωμένα από τον Κρόνο αισθήματα μια συμπόνια και απελευθερώνει τις ενέργειες του Ήλιου με τον Άρη σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. 

 
  Για να αναλύσουμε τώρα τις σχέσεις ακόμα περισσότερο. Αν δεν έχουμε σχέση και ξεκινήσουμε τώρα μια καινούρια με όλο αυτό το πλανητικό σκηνικό (και την κυριαρχία των ζωδίων Ταύρου και Σκορπιού) θεωρώ πως θα έχει διάρκεια. Η ένωση της Σελήνης με τον Κρόνο δείχνει ένωση ψυχών με σταθερές βάσεις, μπορεί οι σχέση αυτή να συναντήσει εμπόδια όμως θα ξεπεραστούν καθώς εδώ βοηθάει ο Ποσειδώνας που θα χαρίσει και αυτός ψυχική ένωση και κοινές προσδοκίες. Η δε όψη του Ήλιου με τον Άρη δείχνει έκρηξη ενέργειας, ένταση, διεκδίκηση και πάθος - απαραίτητα συστατικά για το ξεκίνημα μιας σχέσης.
  Αν έχουμε σχέση που βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο και δείχνει να βελτιώνεται τότε συμβαίνει το εξής: ο Ήλιος με τον Άρη θα μας δώσουν την ενέργεια να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα ώστε να ανανεώσουμε τη σχέση μας. Εδώ η όψη της Σελήνης με τον Κρόνο θα «δέσει» τη σχέση και θα τις χαρίσει γερές και σταθερές βάσεις με αποκορύφωμα την ενέργεια του Ποσειδώνα, των θυσιών που κάναμε δηλαδή για το καλό αυτής της σχέσης έτσι ώστε να αποδώσει καρπούς.
  Τέλος αν η σχέση τελειώνει, ο Ήλιος με τον Άρη θα μας δώσουν τη δύναμη να κόψουμε τους δεσμούς με το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά ενώ ο Κρόνος πάνω στη Σελήνη θα χαρακτηρίζει το πάγωμα που θα αισθανθούμε, τη στεναχώρια στην ψυχή μας (αλλά θα μας δώσει και την ωριμότητα εκείνη για να προχωρήσουμε σε μία τέτοια αναγκαία πράξη). Ο Ποσειδώνας δε, ο πλανήτης της συμπόνιας, θα μας δώσει τη δύναμη να πάμε παρακάτω, θα μας μειώσει τον πόνο και θα μας κάνει να αισθανθούμε τη έξαρση της απελευθέρωσης και την προσδοκία μιας καινούργιας πιο «μαγικής» σχέσης!


Βάσω Τσόγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου